Nikotinplåster är för töntar!

Jag hade fått en kompis-förfrågan på facebook idag. Det var från en liten flicksnärta som jag absolut inte kände igen. Trevlig som jag är skickade jag ett mail till henne där jag förklarade att jag tyvärr, tyvärr inte visste vem hon var, förlåt, förlåt om du är nån jag känner! Och så ett litet mvh på slutet, trevligt och formellt liksom. Tyvärr upptäckte jag precis när jag hade skickat iväg det att ämnet, som man ska skriva högst upp i ett mail, råkade va kvar från förra mailet. Så det formella mailet till främlingen heter "Hej älskling!!" Dubbla budskap? Jag? Nej, nej!

Rev föresten bort nikotinplåstret. Kände mig så stolt och duktig, gick runt i t-shirt och smekte stolt min arm. Men sen kom en kompis förbi och plockade fram en snusdosa det första han gjorde. I samma sekund som jag såg den rev jag bort plåstret och stoppade i mig äkta vara. Jaaa, jag vet. Jag har dålig karaktär. Men jag är tuff ändå. För det vet väl alla, att det är tufft att göra som man vill!

En magisk natt!

Igår var jag ute med kompisarna och hängde på sunkigaste stället och drack godaste ölen. Hade en asbra kväll, men det var på vägen hem all dramatik startade. Intet ont anande satt jag på nattbusen och var helt uppe i mina egna tankar. Plötsligt märkte jag att bussen stod stilla och anledning till det var ett bråk mellan chauffören och en passagerare. Förolämpningarna flög fram och alla på bussen blev involverade. Det roligaste var att killen skrek att schauffören var en jävla bög och sen bad han honom att suga hans kuk. Vem var det som var bög egentligen?Slutade med att snubben bakom mig ringde polisen, som jag av oklar anledning fick prata med. Vet inte riktigt vad jag sa, men tydligen måste superlativen ha kommit fram, för inom en minut kom inte en, utan sju poliser farande i största bilen, och släpade ut snubben plus flickvän (som det inte var straff nog för henne att vara ihop med honom). Jag tjöt inombords av lycka, älska vardagsdramatik! Fast självklart sa jag inte det, utan nickade med de andra och suckade fram "men herrgud, har de inget bättre för sig?" Tack att du inte hade något bättre för dig, du förgyllde min kväll, du bråkiga, homofobiska, nattbusstrafikant!
När jag hade hoppat av bussen så möttes jag av fågelkvitter. FÅGELKVITTER! Mitt i den kalla vinternatten. En magisk natt med andra ord. Så när jag kom hem smällde jag på ett nikotinplåster på armen och la mig för att inte somna. Både poliser och fåglar på en och samma natt måste ju vägas upp av ett kliande plåster som gör mig förbannad.

Eller..

Som om jag skulle vara superkvinna. Jag ligger och håller på att förgås av trötthet. Jag smäller snart av. En deg utan jäst är mer brukbar och mindre seg än jag just nu. Det pyser trötthet ur mina porer och enda anledningen till att det blev mackor ikväll (eller okej, inte enda. Jag kan fortfarande inte laga mat) var för att bara att plocka fram knäckisar kändes jobbigt. Det fanns helt enkelt inte energi till något mer krävande. Du som har snott all min sömn, kan du vara snäll och lämna tillbaka den? Tack på förhand!

En superkvinna- det är jag det!

Idag har jag varit en superkvinna! Man måste få berömma sig själv ibland. Jag var uppe halva natten (eftersom jag inte kan sova så kan jag lika gärna vara vaken) och drack vin. Kompis som är ledsen behövde vin och därför behövde jag också vin. Efter fåtal timmars sömn (okej, jag är inte vaken heeela nätterna, jag har lyckats få till kanske tre/ fyra timmars sömn per natt den senaste veckan) gick jag upp när det fortfarande mörkt och stack iväg till en kompis och högg av hennes hår. Eller högg och högg, jag klippte till en snygg frippa. Värsta Hollywood-svallet fick jag till! Sen blev det skola på det och jag fattade ALL engelsk grammatik. I flera timmar satt vi och tragglade satsdelar och syntaxer (ni fattar grejen, det är verkligen grammatik) och jag lyckades göra hela läxan under lektionstid. 
Nu har jag kommit hem och lyckats fixa middag (okej, det var igår, men jag gjorde mäktiga mackor. Middagen jag lagade igår såg så fruktansvärt osmaklig ut att jag inte kände för att göra om misstaget) och ska snart ut och träffa kompisar på stan. Gosh jag är verkligen bra! Om jag hade lyckats laga värsta brakmiddagen så hade jag varit så bra att det hade varit olidligt att umgås med mig och det är därför jag inte kan lära mig. Jag är helt enkelt för bra för det!

Tisdagsdramatik eller svar på varför jag inte har skrivit på länge!

Varenda tisdag träffas skönheten och jag. Vi fixar efterrätt från olika länder och tittar på house. Det här är en stenhård, obligatorisk grej som i har gjort sen en semeltisdag förra året. Våra tisdagar är direkt heliga!
Förra veckan gick det inget house. Det är någon form av juluppehåll, fortfarande. Extremt irriterande men vi höll god min och nöjde oss med te och glass. Trodde vi iallafall först. Tydligen är det inte bara våra hjärnor som är beroende av house, vi är besatta rent fysiskt. För eftersom vi inte fick titta på läkare på tv så såg min kropp till att bli kalassjuk, så in till akuten for vi med snabbaste taxin, och där stannade vi natten och dagen ut. När house inte visas på tv så ser vi till att skapa vårat eget house. Så snälla, söta, rara, fina tv4, ta tillbaka house! Jag har inte råd med fler sjukhusavgifter!

Kåren here I come!

Idag började jag min första inriktning på lärarutbildningen. Nu ska det bli en finefine engleskafröken av mig. Under introduktionen frågade läraren om det var någon som kunde tänka sig att bli studenrepresentant. Hela klassen blev på en halv röd sekund knäpptyst och stirrade rakt ner i bänken. Och dumma jag klarar inte av en sån tystnad så självklart var jag tvungen att fråga vad en sån ska göra. Efter att läraren har berättat det tittar hon på min och frågar om jag är intresserad. Och vad hör jag mig själv svara, helt otippat? Oh, yes, I can do it! Så nu har man gått och blivit med i kåren. Vad händer sen? Ge mig två år (vem försöker jag lura? Ge mig en termin) och jag sitter som ordförande och är sjukt käck. För det är man i kåren, käck, glad, glasögonprydd och havreflarnsknaprande.  Oh my!

Nostalgitripp

Det är lördagkväll ikväll. Har städat ur gamla flickrummet idag, och det betyder att jag har dratt på mig alla högstadiekläder och dansat runt i glansiga material. Sitter nu med syrran, hon iförd batikfärgade tights, och jag i härligt glansiga jazzbyxor. Vi käkar godis och ligger framför tv:n i varsin soffa. Om en timme börjar körlaget men nu ska vi kolla film. Och det är lördagkväll. Man kan tydligen ta tjejen från villalivet men inte villalivet ur tjejen. Men skål då, i sodastreamat vatten!

Framförhållning

Varje tentaperiod brukar jag dra på mig en ny släng av magkatarr. Den blommar ut i samband med de sista raderna jag skriver och sen sitter jag där, veckorna efter, och har ont i magen. 
Det här beror inte på att jag stressar för mycket, för att jag inte har startat i tid. Nej nej, magkatarren kommer enbart för att samma sekund som första raden i den nya uppsatsen sätts på papper så flyger mitt hälsosamma liv ur genom fönstret och ersätts av ett onyttigt monster. Mat hinner jag inte köpa, utan sitter istället och häller i mig kaffekopp efter kaffekopp, den ena starkare än den första (svart, såklart) och snusarna bara viner i käften på mig. Och sen på kvällarna måste man ju koppla av med den whiskey. Inte undra på att magen protesterar.
Den här tentaperioden blir det ingen ny släng av magont. Nope. Sitter och sörplar grönt te och har ätit fruktsallad tidigare under dagen. 
Vad det här beror på? Att jag redan har magkatarr som gör så förbannat ont!

Pippi på pannkakor!

Bagar Bengstsson må vara död, men mästar-vändare Jag är alldeles nyfödd! Har nu, på ett dygn, lyckas knåpa ihop två underbara matsäckar bestånde av tio stycken pannkakor. Jag har gräddat dem bättre än själva Pippi Långstrump (eller okej, jag kastade dem inte i luften, man måste ju ändå börja på ruta ett) och rullat ihop dem snabbare än Lucky Luuk skjuter (och det vet ju alla att det är snabbare än sin egen skugga). Jag är stolt. Mäkta stolt. Och det är ju tur att jag kan vara det, när tentan fortfarande ligger orörd. Nej nu säger jag gonatt så slipper jag tänka mer på det. 
Gonatt!

Här sitter jag och töntar

Jag ska lämna in en tenta på fredag. Den ska vara på sex sidor och jag ska ha läst massa litteratur. Jag har än så länge, onsdagkväll, inte skrivit så mycket som en rad och jag har bara läst lite litteratur. Istället sitter jag och läser min häst och tuggar tax free toblerone. Suck.
Det kommer aldrig bli någon superjournalist av mig som alltid är ute först på plats och sedan sprutar ur mig artiklar. Hamnar jag någonsin på en tidning (jepp, jag har just läst om en gammal favvobok som handlar om en tidningsredaktion och återupptagit mina journalistdrömmar) så kommer ni hitta mig sittande på månadens journal om ett par år, där jag långsamt tråcklar ihop en stickbeskrivning på grytlappar. Men det kallas väl fortfarande journalist?

Bagar Bengtsson är död

Min syrra,10 år, ska åka griller imorgon med skolan och behöver därför ta med sig matsäck. Jag har själv jobbat på skola. Jag vet hur mycket lärare hatar allt som har med skridskor att göra, och att utflykterna blir av bara för att jävlas med föräldrarna som får stå och röra ihop någon kulinarisk rätt som barnen sedan kan slabba i sig på isen. Den här veckan är det min tur att slava vid spisen, eftersom jag är morsa i förorten. Imorgon ska den andra syrran iväg, och samma visa då. Matsäck ska lagas och skridskor packas. 
Jag hatar att laga mat. Inte bara för att det är dödligt tråkigt, utan också för att jag suger på det. Jag vet inte vad det handlar om, men varje gång jag ställer mig i ett kök så är det någonting som går fel. Mat som ska vara vit blir svart, mat som ska vara varm förblir kall och mat som ska vara god blir äcklig. Nu har jag fått tydliga order om att det minsann är pannkakor (fast helst plättar, dessa minisaker som tar hundra gånger längre tid att tillaga) som ska packas ner i väskan. Syrran, tio år, har sagt att hon kan göra det själv, men jag vägrar. Jag har sagt åt henne att jag kan fixa det, efter att hon har gått och lagt sig. Jag vet inte om det här beror på rädslan i att bli brädad i köket av en liten brud på tio bast eller om det är för att jag inte vågar visa mina ofärdigheter och därmed mina svagheter, för mini-jagen. 
Så nu ska jag stå och steka pannkakor hela natten. Det kommer bli legen - wait for it- dary!

Varför ha ett liv när man kan titta på andras på tv?

Ikväll klockan åtta till nio, bästa sändningstid med andra ord, ska tv4 visa någonting som heter "årets tv-tittare". Är det alltså den personen som har tittat mest på tv under det gångna året? Och hur korar man en sådan sak? 
- Jaha, så hur misslyckad är du? Du har alltså varken jobb, vänner eller familj och sitter framför tv:n hela dagarna? 
- Ja, det stämmer.
- Jag kan se här att du satt hela 22 timmar igår..
- Korrekt.
- Det var verkligen imponerande! Du vinner!
- Åh, hurra! Men tyvärr hinner jag inte ta emot priset, mitt 80:e bästa program börjar då. 

Tydligen är desperation bortskrämmande

Det sämsta man kan göra som bloggare är tydligen att skriva att man har fått massa läsare. På en halv sekund flyger alla sin väg, som små rädda dammråttor en städdag, och kvar sår man, ensam, som sin enda läsare. Bittert är vad det är. Kom tillbaka, jag ska inte fråga vilka ni är igen! 

Ska plugga nu. Jag ska! Det finns bara ett problem. Min säng är asskön, marsvinet i rummet bredvid pockar på min uppmärksamhet, och på nedervåningen finns det en alldeles fantastisk hallonpaj som ropar "Kom och ät mig, jag vill ligga i din mage, nuuuu!". Alltid måste man ställa upp och serva andra. Man vad gör man inte för det lilla marsvinet och den stackars 

Puss på er!

Jag har plötsligt fått läsare! Helt otippad ploppade ni fram, ett par stycken, och jag är så sjukt nyfiken på vilka ni är! Snälla, ge mig en liten hint! På min skärm heter ni ju bara unika läsare och står med i ett trist diagram, som ioförsig inte är så trist längre, eftersom kurvan pekar uppåt som värsta solen som stiger upp över ett kallt vinterland. 

Tack för det! Nu känns inte brevet från kronofogden lika jobbigt längre.. Äh, vem försöker jag lura? Brev från kronofogden! Vad har hänt med mig? Mittnyaliv, kom igen, sätt igång då! Skärp till mig!

Presenttips till mig

Imorse gick jag upp klockan halv sju, HALV SJU, för att tvätta. Mittnyaliv börjar verkligen idag. Upptäckte någonting förfärligt nere i tvättstugan (och bara det att jag upptäckte någonting är beundransvärt, med tanke på att klockan var natten och mina ögon knappt var öppna). Nästan hälften av alla mina trosor har hål i sig. De som inte är gjorda av spets (och med handen på hjärtat så är det inte så många) är bara sjukt gamla och borde ha kastats för ca åtta år sedan. Och då underdriver jag. Jag hade en period i slutet av mellanstadiet/ början på högstadiet då jag köpte sjukt mycket underkläder. Och bara därför tror jag att jag är safe för all framtid typ. 
När jag stod där, nere i tvättstugan, och fasade som bäst och höll upp de allra trasigaste trosor, så kom självklart min mosters man in i rummet. Är det någon man absolut inte vill stöta ihop med klockan halv sju, hållandes i ett par malätna,och självklart otvättade trosor, så är det sin mosters man.

Lättpåverkad? Inte då..

Idag var jag i järna. Det är antroposofernas Mecca. Nu sitter jag hemma och sörplar hemmagjord medicin, ett hopkok på nyttigheter som fanns i kylen. Smakar kanske inte så bra, men oj vad det hjälper! Piller i all ära, men det här, det är finfina grejer!
Nu ska jag bara dansa en helande dans och sedan sova en läkande sömn. Gonatt!

Fröken Lat börjar skolan

Nu har jag slagit till igen, gett planeringen och organisationen i mitt liv en riktig käftsmäll. Idag har jag haft jullov i nästan precis en månad. Den tolfte december stack bästisen och jag till Egypten och idag är det den 8:e  januari, vilket betyder att skolan åter börjar. Under den här månaden har jag inte rört en enda skolbok. Jag har inte spanat studiemanualen och jag har för allt i världen inte börjat skriva på kompletteringsuppgifterna för seminarierna jag missade på la semestern. Istället har jag legat i sängen till tre på eftermiddagarna och bläddrat i glansiga magasin. Och så har jag absolut inte tvättat eller städat.
Om tre timmar ska jag ha ett seminarium där vi ska diskutera en tjock bok, i morgon handlar det om en annan bok, och på fredag om en vecka ska visst hemtentan in, tillsammans med mina två kompletteringar. Magkatarren är tillbaka med buller och brak och kaffesuget är starkare än någonsin denna arla morgon. Nu så, nu ska det nya året få visa vad det går för. I morgon, då börjar det. Mittnyaliv. I morgon. Idag är jag lite för seg. 

En modern hippie? Pft!

Jag har flera gånger tänkt att jag ska sälja lägenheten (hur det nu skulle se ut, med tanke på att det är en hyresrätt), ge bort alla möbler till myrorna och sedan flytta till ett stadskåta, där jag bara ska leva på vad naturen ger. De här tankarna brukar dyka upp på somrarna, när det är fint väder och jag absolut inte vill vara inne en hel dag för att städa eller plugga. Jag har sett mig själv som en människa som inte behöver varken internet, telefon eller tv. Jag har trott att jag skulle vara så mycket lyckligare utan allt sånt. 
Igår krachade mitt internet. När jag ringde och förklarade för tele2, med min argaste röst att nu får det faktiskt vara nog, visade det sig att internet hade lagts ner eftersom jag inte hade betalat två månaders räkningar. Två månader. De sa att de skulle sätta på det igen efter en halvtimme, men när tre timmar hade passerat och uppkopplingen fortfarande inte fungerade kände jag paniken komma krypande. Idag, ett dygn senare, funkar allt igen. Och lättnaden är obetalbar. Nu ligger jag i sängen, omsvept av tre duntäcken, har tv:n på i bakgrunden, mobilen tryckt under hakan, och internet flitigt surrande. 
Jag är oerhört tacksam för att jag bor i en osäljbar hyresrätt och att mina möbler är så slitna att inte ens myrorna vill ha dem. Länge leve bekvämligheten!

Att förgylla tillvaron

En liten lista på saker som man ska ha gjort medan man fortfarande är ung och snygg (och innan man ätit för mycket choklad så man väger 3000 kg) (förklaring till chokladen kommer på punkt 1).

* Man ska ha dansat dirty dancing-dansen med en dansinstruktör på semester. En snygg sådan. Och självklart ska man klara lyftet, på scen. 

Ja, det var nog allt. Och jag har gjort det. 

Idag har jag kollat på Dirty Dancing. Igen. Med kompisen som sjöng låten medan jag dansade. Det var fint.


På topp

Idag gick jag hela vägen från mig till t-centralen för att köpa ett sl-kort. Det tog nästan två timmar och kostade mig känseln i tre fingrar. När jag kom fram var sl-center stängt. Jag tröstar mig med after eight. Idag får jag det.

Bara en bit till.. Bara 200 gram till..

Jag har ätit godis på senaste. Då menar jag inte några bitar som jag sedan motionerat bort. Nej nej, jag har verkligen ätit godis. Så mycket att det knappt kan kallas ätit, jag har svullat, frossat, tryckt. Idag fick jag panikont i magen och höll på att spy. Lite vinterkräksjuka eller djävulsk magkatarr, you name it. Trots det så pressade jag lik förbannat både aladdin, lösgodis och after egiht. Fick tillslut en uppenbarelse. Det var en uppenbarelse i form av dunkande sockerhuvudvärk och godis-illamående (som att den sjuk-mage jag redan har inte räckte). Jag förstod att jag kanske inte ska äta så mycket godis. Att det kanske skulle vara bra för mig att, återigen, gå på avvänjning. Inte ala hollywood med rahab och inläggning (även fast det kanske skulle vara bra) utan helt enkelt en vit vecka. Eller vit och vit, snarare icke-vit eftersom det är sockret som ska bort. Precis samtidigt som jag bestämde mig för det så såg jag en bild på en semla. Vad i helvete ska man göra när tydligen hela universum motarbetas ens beslut?

Årskrönika 2009, so far

Just ja. Vi är bara inne på den andra dagen på det nya året och jag har redan hunnit med en bragd, något storslaget. Igår kväll satt jag med först fyra, sedan tre och sist två kompisar och tittade på ALLA sagan om ringen filmerna. Inte illa. Hur många av alla mina läsare klarade egentligen av att vara upp till klockan fyra på internationella bakis-dagen? Jag tycker själv att det är bra jobbat och beundrandsvärt. Det som var mest facinerande var att det visade sig att jag och en av de andra två var riktiga nördar som satt inne med kunskap som vi inte visste om. Sådant är alltid trevligt, att förstå sig på sin egen hjärna. Man vill ju gärna veta vilken kunskap som har satt sig. Speciellt vill man veta det de dagar man sitter och skriver tenta och inte kommer ihåg någonting av det man har läst. Nu vet jag vad min hjärna rymmer. Den innehåller namn på snabba hästar som finns i sagans värld.

GOTT nytt år!

Nu har jag flyttat hem igen. Det blev en tredagars weekend hos bästis i villan. Kylen var full av mat, sängen var bäddad, soffan uppuffad, festen fantastisk och godisflödet enormt. Nu är jag tillbaka hos mig. Kylen är tom, det finns ingen frukost, jag har slut på snus och är vrålhungrig på choklad. Jag orkar inte gå till affären men samtidigt orkar jag inte med mig själv utan det jag måste handla. Livet kan verkligen vara tungt ibland. Tur är då att man bara behöver tänka på barnen i afrika för att få lite perspektiv. Man är väl åttiotalist.

RSS 2.0