Den omoraliska och hångelsugna tonnåringen

Det fruktade bakslaget på min perfekta dag kom igår. På tåget på väg till skolan satte syndafloden igång ur min näsa och med blodiga händer och papperstuss i närborren fick jag sitta på möte och vara alldeles svimmig så där som jag blir när jag ser blod. Så på vägen hem bestämde jag mig för att ha en alldeles stressfri kväll med lättsmält bok. Halva natten låg jag sen och läste om gymnasiekärlek och blev alldeles pirrig sådär som man bara kan bli när man är sexton och tuffaste killen i hela skolan blir snäll och blyg och säger att han är kär. I mig! (För igår var han kär i mig och inte i Lina). Och plötsligt ville jag också hångla på en foderbänk och vara otrogen mot snälla pojkvännen som plötsligt blev barnslig och inte spännande. Och jag ville också supa mig redlös och bada naken i en iskall höstsjö. Och jag ville skolka från skolan för att istället sitta på sängen med finaste kompisen och äta äppelpaj med glass från en skål med två skedan.
Folk som säger att vuxenböcker kan vara hemska ska spana in tonnårslitteratur. Allt som är dåligt för moralen paketerad bakom fina pärmar. Och jag älskar det!

Miss Perfect

På förmiddagen idag har jag bäddat rent, sorterat två veckors kläder som legat på stolarna, diskat helgens disk, plockat lite bland skräp, avfrostat frysen och gjort storkok på linssoppa. Så fort jag har ätit upp ska jag skriva på en uppgift och sen ska jag till skolan på möte. Jag känner mig som värsta supermänniskan och jag älskar det! Är bara lite orolig över när smällen kommer. Ni vet det där bakslaget då allt bara blir fel och man misslyckas med allt. Men nu ska jag inte tänka på det, istället ska jag bara njuta av att vara en äkta a-människa och superstrukturerad!

När sl är trasigt så får man lita på att pulkan dras

Jag tycker inte om vinter. Jag avskyr snö kyla och blöta raggsockor. Jag gillar inte känslan av istappar i håret och när det sticks för mycket i mina knallröda kinder så vill jag bara grina. Gårdagen började som taget från helvetet. Syrran och jag åkte hem från brorsan tidigt på morgonen och när vi stod och väntade i alldeles för tunna kläder på ett tåg som aldrig kom så ville jag bara lägga mig ner och ge upp. Men sen på eftermiddagen så hände det något. Fröken Em lyckades, jag vet inte hur, få mig till nacka och inbakad i kläder som skrek "inte snygg- varm!" så åkte jag både pulka, vurpade i snödriva och drack varm choklad samtidigt som Stora Hunden lufsade framför oss. På kvällen drack vi rödtjut och spela alfapet och allt kändes så väldigt jullov och lyckligt att jag för en liten stund (eller en hel eftermiddag och kväll) kände att "wow, vad mysigt det är". Den känslan är alldeles bortblåst nu när det är förmiddag och jag ska ta mig till skolan jag vet inte hur med ett tåg som går jag vet inte när eller om. Fröken Em, kom med din pulka och ta mig tillbaka till winter wonder land!

Ett knippe bäbis tack!

Nu har det hänt. Den första från gamla grundskoleklassen har gått och blivit förälder. Och tre till bland mina vänner och bekanta är endera sprickfärdiga eller har en färdigbakad bulle ute i världen. Jag tror att bäbis är grejen nu när tredje istiden rullar in över Stockholm. För har man ett liten barn behöver man inte gå utanför dörren och så har man alltid nån att värma sig med. Till nästa vinter tänker jag satsa på barn istället för en overall. Känns mer rätt i tiden, nu när man bara ska ha närproducerat.

Snusk-student

Jag sitter svettig under armarna, fortfarande iförd pyjamas (och mormor-ärvda långkalsonger) med smutsigt hår och med ett berg av disk bredvid mig. Att skriva hemtenta kan nog vara det snuskigast som finns.

Vardagsfunderingar

Saker jag stör sig på när jag sitter och pluggar mest hela dagarna:
  • Hur mycket kläder som ligger slängda över stolen och gör att det ser stökigt ut.
  • Hur extremt lite mat det finns hemma.
  • Hur många fläckar långkalsongerna jag bor i har fått.
Sen börjar jag undra hur det är möjligt att det ligger så mycket kläder slängda på stolen när jag bara har på mig samma långkalsonger hela tiden och inte ens går ut för att köpa mat. Skumt.

Grupptryck gör ont

I min familj är man laktosintolerant. Det är en oskriven regel som bara gäller att följa, iaf om man är kvinna och över arton år. Jag har än så länge brutit mot den regeln, av den enkla anledningen att jag vill kunna sleva i mig glass när jag känner för det och slafsa yoghurt på mornarna utan problem. Men igår var jag bjurrad på ostbricka på kvällen och när jag skulle sova senare på natten hade jag panikont i magen. Idag vaknade jag upp med en chock. Jag trodde i mitt morgonrus att jag hade blivit gravid men hamnat i koma de första åtta månaderna. Jag kunde inte se mina fötter utan bara en stor, sprickfärdig kula där min normala magen i vanliga fall sitter. Kan det vara så illa att jag tillslut föll för grupptrycket och blev en riktig medlem av min familj?

Mamma äcklig

Sms-konversation mellan mamma och mig igår kväll:
- Hej mamma. Vet inte om jag orkar åka hem, är för sjuk (full med bassilusker) och trött för det. Har du en extratandborste som jag kan få?
- Ta den som ser fräschast ut i stället. Puss mamma.
Så det är tack vare mamma som jag aldrig har haft problem med att sno folks tandborstar när jag sover över eller tugga kompisars begangnade tuggummin. Känns tryggt. Och extremt ofräscht.

Kändisjakt

Idag hälsade jag på Alfred Nobel och tackade i förskott för det nobelpris som jag tänkte knipa om ett par år. Och det borde jag verkligen få med tanke hur jag pulsade fram till honom och tog bort snö så att han kunde se något. Sen sa jag mors till Bellmans son och hustru och vinkade lite år aftonbladets grundare. Det bästa tipset om man vill kändisspota i Stockholm är att ta sig till Norra kyrkogården.

Så blev jag vuxen och åt gratismiddag hemma hos pappa

Jag har spenderat kvällen hemma hos pappa. Där får man mat, kärlek och pianospel. Jag älskar kvällar hemma hos pappa.
Igår hämtade jag småsyrrorna på skolan och fritids. Åt mellis, middag, spelade spel och lekte med Lilla Hunden. Sen tog jag med de små på teater och såg finaste Bröderna Lejonhjärta. Jag älskar dagar med familjen mamma.
Är det inte ett tecken på att man har blivit vuxen när man värdesätter tid med sin familj?

Den fattiga lyxliraren

Just nu är jag totalt barskrapad. Jag har ett par femtioöringar i plånboken och det är allt. Det betyder att jag bara kan äta det som redan finns hemma, och det som finns hemma hos mig är våffelmix. Så nu ska jag återigen kalasa på finlunch. Livet som fattiglapp är lyxigare än någonsin!

RSS 2.0