Pride

Dag ett såg Quicken och jag ut så här, fina och glada och oförstörda.
Idag är det nästsista dagen och jag ser ut såhär. Jag låter bilden tala för sig idag. Men jag kan tillägga att jag inte har hunnit duscha på tre dagar. Fresch!

Så var det igång!

Idag har jag haft utbildning för alla volontärer, ramlat på en scen inför alla, blivit filmad av rapport (de klippte bort ljudet, det säger väl allt) och haft möte inne på en toalett. Ja nu börjar Pride! Ser ni någon som ser trött/förvirrad/sönderslagen ut, kom och säg hej! Då blir jag oh så glad!

Värdens bästa Amanda

Nu har jag i en halvtimme legat utslagen i sängen och funderat på om jag ska ta den där springturen ändå eller om jag ska istället ska kila ner till affären och köpa cigg och öl. Så kom jag tillslut fram till att jag inte orkar göra någonting. Och vad hittar jag då på mitt bord och i min kyl om inte just ett paket cigaretter och ett par små ekologiska folköl. Jag älskar mig själv! Jag älskar att ha framförhållning!

Mysmisär

Igår hände det någonting som bröt det lugna lunket här i Grada. Solen släcktes, det blev alldeles mörkt på himmelen och sen öppnade sig molnen och släppte ner ett mäktigt regn. Det här var ingen beredd på så strömmen på hela ön slogs ut. *Poff* sa det så blev det mörkt. Och inget vatten fanns det. Pappa och Maja fick sätta sig i bilen och åka två mil för att hämta vatten ur en källa. Jag läste bok med ett stearinljus bredvid mig. Som sista middag innan vi idag lämnar pappa för norra gotland fick vi yoghurt och knäckemackor. Tanken var att vi skulle dricka öl och misärsprit till men vi fick ju som tur var källvatten. Det riktiga problemet kom precis innan vi skulle sätta oss för att äta och jag smet ut för att kissa. När jag kom in slog mig den hemska insikten att jag inte skulle kunna tvätta händerna. Då sa det *poff* igen och strömmen kom tillbaka. Självklart släckte vi alla lampor, drack vattnet som vi hade jobbat så hårt för, spelade spel och drack rödtjut innan vi tillslut gick och la oss med tanken "Vi klarade det! Vi överlevde!".

En annan dag som bara svepte förbi i ett skimmrande glittersken

Idag har vi gjort precis samma sak som alla andra dagar, vi har slappat på stranden. Maja och pappa som båda har börjat snarka (jag delar rum med den ena och bor över den andre) var trötta efter sin oroliga sömn och somnade som två strandade sälar. Jag låg och läste och var som en trist mamma som sa "hysch! Det är spännande nu!". Sen badade vi i höga vågor som slet av bikinin och efter att vi tumlat runt i havet alldeles berusade av lycka kallade pappa oss sina döttrar sex och åtta år.
Och nej, det är inte byxorna från förra inlägget som sitter på bruden på bilden.
Maja tror att hon är kändis på stranden och väljer att kolla bort. Hon borde sluta att ta med sig skvallerblaskor och istället göra som sin kultuverade och imponerande syster.
Bilden på pappa tänker jag inte visa er. Maja och jag fick på oss överdelen till bikinin lagom till att kameran plockades fram. Pappa däremot kör stenhårt på reglerna som gäller på nudiststranden som är vårat andra hem. Inga kläder- inget foto.

Omröstning!

Nu har det blivit ett litet krig här på tomten. Maja som diggar sjuttiotal tycker absolut inte att jag får klippa sönder så snygga braller, pappa tycker att jag ska sy om dem till en modell jag gillar och jag tycker att de ska bli shorts. Eftersom inte jag har ett enda par jeans så är det klart att de här väcker en debatt. Så vad tycker ni? Ska de klippas av eller inte? Ska jag strosa runt på stockholms gator som en hippie eller en sommarslacker när jag kommer hem? HJÄLP!
(Eftersom kamerasladden ligger kvar på sitt ställe i stan så är det datorbilder som gäller. De är inte de bästa. Punkt). (I bakgrunden kan ni se Maja och pappa så som de ser ut mest hela dagarna. Det är ett hårt liv det här).

Lika balla som Thelma and Louise

Igår tog syrran och jag hojarna till Birgits loppis som är det bästa stället som finns när det kommer till kläder och fina prylar. Tre lador alldeles fulla med saker ryms på gården och de två kvinnorna som driver affären har ingen aning om priser. Eller så är det just det de har, de vet att second hand inte ska kosta så mycket, att det är det som är det fina. Jag gick lös och införskaffade superutsvänga jeans (som sorgligt nog ska klippas av till shorts. Hur balla de än må vara så skulle de ligga och trycka i garderoben hela vintern om längden fick vara kvar) en magtröja och en söt liten vit baskerhatt. Maja gick lite längre. Hon köpte en långklänning i härlig batikorange som hon envisas med att bära hela tiden. Hon ser ut som en blandning av en operasångare, hippie och mentalpatient. Och hon är skitsnygg. Det är någon speciellt med Birgitts loppis.

En solig, härlig, glad uppdatering från ön där det finns sjöjunfrur och snälla pappor

Idag blev jag pigg. Den stora tröttheten som har haft mig i sina klor sedan jag kom tillbaka till Sverige släppte när jag vaknade i morse efter ytterligare elva timmars sömn och springskorna åkte på. Efter att ha lubbat rundan blev det yoga och sedan bad med små barn i flera timmar. När man är på stranden och det är sommar på gotland så måste Maja förvandlas till sjöjungfru. Det är ett absolut måste, så lillkusin Maxi och jag satte igång att gräva och samla sjögräs.
Ikväll spelar vi inte kort så vi tycker om varandra här i Garda. Väldigt mycket. Pappa bjurrar på vin och choklad och jag har smort ryggen med barnsolkräm så den gör inte så ont. Stämning på topp! Jag tror kanske att vi tillochmed lyckas hålla oss vakna till efter klockan tio ikväll. Så bra är det på ön utan mottagning.

Semesterpinglan

Maja och jag har legat på standen idag. Vi rattade dit med rutorna nerdragna och lyssnade på töntig musik. Väl på stranden hamnade jag som en klubbad säl på handduken och brände sönder lär och rygg. Har en ursnygg kant nu mellan röda ben och kritvit rumpa, hett värre. På vägen tillbaka tvingade jag Maja stanna vid konsum så att jag kunde köpa ostbågar, djungelvrl och smootie som tog slut nätan innan jag hann betala. Nu ligger jag återigen som ett deckat kadaver i sängen och orkar knappt gå upp för att fixa pajerna till efterrätt. Jag som trodde att man skulle bli snygg under semestern.

Semesterpinglan

Maja och jag har legat på standen idag. Vi rattade dit med rutorna nerdragna och lyssnade på töntig musik. Väl på stranden hamnade jag som en klubbad säl på handduken och brände sönder lär och rygg. Har en ursnygg kant nu mellan röda ben och kritvit rumpa, hett värre. På vägen tillbaka tvingade jag Maja stanna vid konsum så att jag kunde köpa ostbågar, djungelvrl och smootie som tog slut nätan innan jag hann betala. Nu ligger jag återigen som ett deckat kadaver i sängen och orkar knappt gå upp för att fixa pajerna till efterrätt. Jag som trodde att man skulle bli snygg under semestern.

Så byttes himmelriket ut mot ett rent helvete.

Ett litet tips till alla som någon gång ska spendera en kväll tillsammans med min pappa: spela aldrig kort med honom! Vi har ett spel som vi alltid spelar ihop men jag hade visst glömt vilken dålig vinnare min pappa är. Han har suttit och moppsat sig hela förbannande kvällen och inte nog med att han spöar skiten ur sina barn, han försöker dessutom lära sina motståndare den vinnande tekniken. Hur det gick för mig? Jag fick storstryk. Vad jag gör nu? Ligger och tjuter i sängen såklart.

Från paradis till himmelrike

Sådär, nu är jag inte längre i England utan ligger istället uppe i min säng på loftet på gotland. Supertrött, kanonglad och alldeles kräkfärdig efter stor middag, efterrätt och två kexchoklad. Jag har haft det så himla fint! Jag vill tillbaka till Oxford jag ska tillbaka till Oxford, biljetterna bokades idag. Då ska jag återigen strosa runt på cornmarket street, äta McFlurry Frankie, bada i smutsigaste floden, springa med pannlampa, pussas under körsbärsträd och ligga i parker och läsa roliga böcker. Men innan dess ska jag fortsätta med att cykla till stranden tillsammans med Maja, äta goda middagar, leka med alla syrror och Lilla Hunden, springa på vägar som luktar som mitt mellannamn och sova. Jag vill alltid ha sommar. Jag vill alltid ha bruna armar fulla med fräknar och här som är smutsigt, lockigt oh luktar salt.

England!

Jag ar i England och har det alldeles for bra for att hitta internet och uppdatera. Vi hors fran gotland istallet. Nu ska Lotta och jag ata mat. Det ar ant man gor nar man ar pa semester, jag menar jobbar. Puss!


RSS 2.0