Välkommen juni!

Idag är det första sommardagen enligt almanackan. Den första juni. Den första dagen som andas äkta löften om lov och ledighet, ljumma kvällar och dagar på stranden med yatzy och kortlek. I sommar ska jag vandra på skärgårdsstigar tillsammans med mina systrar och låta dena allra minsta bära gitarren så att hon får känna sig som en storis.



Jag ska äta glass jämt. När helst jag känner för det så ska jag slicka i mig en glass. Fast allra viktigast är det att äta en från lejonet och björnen när man kommer med båten från aspö. Då har man längtat efter smak av choklad, marsipan och pistage så länge.





Och så ska jag bada. Mycket. Krokodilen ska letas fram, och plastbåten och den roliga runda grejen man kan hoppa på och putta ner bråkiga syskon ifrån.



Jag vill ligga på en strand utan bikini och bara dra på mig syrrans sjal när kameran åker fram. Så ska det vara när man ligger ensama och läsar spännande deckare och vackra personporträtt. Då ska man bränna brösten. Fast eftersom man även befinner sig bland folk mestatid så förblir de vita. Med en svag ton av rosa. Men det gör ingenting för det betyder bara sommar.



Och nu längtar jag efter öl en solig kväll när alla kompisar är med och uteserveringarna använder plastglas istället för riktiga. Och så vill jag köpa billig bira på systemet och leka festival med bästa fotbollerskan.




Jag längat efter stora picknickar då Julius kommer inrullandes på inlines och är världens hurtigate storebror.



I sommar ska jag äta goda middagar på gotland. Efter maten kommer pappa plocka fram kortleken och så kommer vi sitta där ute på gräset eller flytta in i värmen och spela 500 eller Bismach, för det är sånt vi gör på gotland. Vi njuter och tävlar och spelar krocket. Och badar och äter jordgubbar och cyklar i varmt sommarregn.



När vi badar på gotland bli Maja och jag barn igen och hittar på roliga saker i sanden. Det vill jag göra i år också. Då vill jag stö snäckskal över hela hennes fena och göra en bikini som luktar hav.



I år ska vi vandra på Paris gator igen. Äta goda saker med bär och socker och hitta de allra finaste klänningarna på rean. Om vi inte fastnar i en park med spel eller åker till disneyland och pker uppochner. Vi tycker att det är kul i min familj.



Men först av allt ska jag sätta mig på klipporna i gröndal och älska solen. När man gör det känns det i hela kroppen att nu är den äntligen här, sommaren som man har väntat på sen september. När jag känner det så vet jag att jag kommer sjukskriva mig från alla jobb så jag kan göra ovanstående i tio veckor utan att behöva ta ansvar eller pauser i njutandet.






Kommentarer
Postat av: M.

Oj vad fint! Allt det här ska jag göra med dig, det känns bra, och så ska jag skratta lika högt som jag gör nu åt att du sitter ensam och spelar bismach medan vi andra spelar bismarck!

2010-06-02 @ 00:37:20
Postat av: Jag

Äh, man behöver inte alltid kunna stava. Ja, allt det där ska vi göra. Snart. Imorgon blire sommarlov. Jag ska bara knåpa ihop den här förskräckliga tentan först. Sen så. Ska vi bada då? Ja! kanske kan åka ut till aspö ett par dagar? Bara njuta av värmen och simma i iskallt vatten?

2010-06-02 @ 15:43:34
Postat av: bästa fotbollerskan

kom tillbaka vi måste leka festival, england kan vänta men det kan inte sverige.

2010-06-24 @ 00:25:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0