En helg som spårade ur

I lördags stack syster M och jag till aspö. Vi tänkte att vi skulle få fyra alldeles lugna och fridfulla dagar tillsammans i solen. Dagen innan gick jag ut för att ta en öl. Tio eller så senare vinglade jag hem och sov två timmar innan det var dags att fara. Efter att ha plundrat affärens provsmak på chips var det dags att ta tåget som skulle ta oss till nynäshamn. På vägen till tåget gick min resväska sönder, och väl framme på perrongen visade det sig att tåget hade gått med oss kvar på station. Fortfarande full beslöt jag mig för att vi skulle ta en taxi. Sagt och gjort, Maja, jag och en annan kvinna som vi plockade upp vid södran hoppade in i en bil och for till båten. 900 kronor fattigare (tillsammans, inte var och en) hoppade vi på en båt som visade sig skulle köra på ett stormigt hav. Blåsten och de höga vågorna förvandlade min fylla till en redig bakfylla.
Väl ute på ön tänkte vi att nu kan det bara bli bra. Det blev det fram till att vi skulle kolla på How I Met Your Mother på min dator. Då började vi bråka om en filt och knak! så gick min internetsticka av. Det kommer kosta mig 1700 pix fick jag höra tillbaka i stan. Första natten rådde det en kompakt tystnad mellan oss innan vi gick och la oss. Den tystnaden bröts med råge när Maja vaknade upp dag två med en kraftig urinvägsinfektion. Det vill man inte ha när man sitter ute på en ö utan toalett och utan båtar som kan ta en tillbaka till civilisationen (fortfarande vintertrafik vilket betyder att båtarna bara går vissa dagar). Det var vår resa det. Men det var inte bara dåligt, vi åt god mat, spelade tp tusen gånger, läste hundra Lotta-böcker (som är de bästa böckerna som finns), sprang runt ön ett par gånger (bara jag, inte Maja) (fast mamma sprang också när hon och Klara och Stella kom ner på förmiddagen den dagen vi åkte hem) och drack ett glas rött på klipporna på kvällen. Fint, och dyrt. Och så himla värt det!
Det här åt vi nästan varje dag till middag. Gott.
Såhär gott var det. Jätte.
Maja blev lite fnittrig av ett glas vin.
Jag blev mest full igen.
Maja ser kanske lite sur ut och det beror på att hon just har fått spö.
Hon satte den. Ändrade plats på svart och blå i sista sekund. Hon är the Master Mind.
När vi inte spelade spel så läste vi Lotta. Var det inte sol så vi kunde ligga ute på trappan eller nere på bryggan så gjordes det i gungstolen.
Lilla Hunden var så pigg på att komma ut att hon inte hann fotas. Men ni kan se hennes koppel.
När man kan ha det såhär fint så vet man att taxi, storm och sjuka är värt det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0