En kväll framflyttad ett par timmar

Igår var jag på skolan. Där hade vi en diskussion som gjorde mig så förbannad att jag började skaka. Tillslut skakade jag ut en vattenglas över min macka. Det gjorde mig ännu mer förbannad, så jag smet från en föreläsning och satte mig och drack öl med Malin (som ville dricka kaffe men som inte hade ett val) klockan tre på eftermiddagen. Någon som inte ville dricka kaffe vid den tiden vad Adam som genast kom och sen kom även Johanna som hade slutat jobba. Det är ledde till att vi var klockan tio berusade klockan sju och då gick hem till mig för pizza och rödtjut.
Vi hade absolut ingen fantasi utan tog fyra likadana pizzor. Då slav vi dela och smaka. Lika samma.
Sen var det bara att sätta sig på sängen och äta godis och spela systemets frågesport som vi fick eftersom vi visade leg.
Malin lekte 80-talsmodell
Och där satt vi fram till att Malin somnade och vi andra var nära att göra det samma. Då var klockan halv elva, fast vi trodde att hon var minst fem. Och sen somnades det. Det här gjorde att jag vaknade klockan åtta imorse och pluggade, hämtade skor och cyklade (på min nya fina cykel, hurra!) till yogan innan dagen hade hunnit passera till hälften. Så himla bra, jag ska alltid eftermiddagsfylla!

Och så blev det höst även hos mig

Jag tittade igenom bilderna som togs under den tiden som jag inte skrev här på Oh Susie och kom fram till att det som jag har gjort mest är att skratta, äta våfflor och se hur det sakta blir höst. Och äta kakor. Som dagen då mamma kom över med de största hallongrottor som hon hade köpte på kondiset på hörnan.
Och så kom lilla Maja hem från stora Norrland och det firades givetvis med våffelfrukost och nagellack i alla fina färger. En på varje nagel, sådär som vi gör varje sommar.
Maja var söt som aldrig förr och skålen var fylld av plommon. Jag tänkte att jag kanske skulle lära mig att acceptera hösten och det gör man bäst med fina färger och sött fruktkött.
Sen tänkte jag lite mer att jag skulle ta emot hösten med öppna armar genom att göra värsta grytan. En sån gör man på alla rotsaker som finns för nästan inga pengar alls nu. Anders fick smaka och tyckte att det kunde passa sig att spexa till det.
Sen blev jag vuxen och började prenumerera på DN. Nu är det för kallt för att äta frukost vid bordet vid fönstret. Nu måste allt på morgonen ske i sängen och då passar det så himla bra med tidning. Så jag skaffade det. Så vuxet. Och gröt äter jag också. Allt för att håll värmen.
Sen for jag på långhelg. Tyckte att lördag, söndag kändes för kort så jag utökade med ett par tre dagar extra. När jag kom hem möttes jag av den här sorgliga synen.
Som tur var är basilika värdens bästa planta för efter många deciliter vatten och en stärkande natts sömn så var de återigen gröna, stolta och goda som aldrig förr. Men det satte sina spår, så nästa gång jag skulle träffa den som jag är kär i så fick det ske här, i staden osm jag bor i. Det firades med hjärtan.
Sen var det bara att inse att sommaren faktiskt hade tagit slut. Jag fick krupp och köpte hem massa jordgubbar. Det är bara att stoppa huvudet i sanden och bär i munnen så kan man ha kvar den fina barfotakänslan ett bra tag till.
Om man inte vill snöra på sig kängorna, dra på sig guldklänningen och blicka ut över en fin stad i rödaste guldfärger vill säga.


Amanda hela dagen

Ibland brukar jag tänka på folk i färger. Min syrra Stella har sen dagen hon föddes varit alldeles solklart gul för mig och mamma är blodröd och så är det bara. Färgen jag själv ser mig som är precis den samma som på namnsdagsrosorna som kom med posten imorse. Så fint att det är den 26e oktober!


Älskade självdistans


Såhär har jag sett ut hela kvällen. Blank om ögonen och mascarasvarta tårar rinnandes i ett konstant flöde. Och inte en sur min utan bara ett skratt som inte kan sluta skrikfnissa ut ur min mun. Och anledningen är att jag gång på gång klickar fram bilden från förra inlägget. Jag kan inte sluta, det har blivit en drog. Jag kommer aldrig någonsin igen kunna bära gult och vara seriös.

Fröken ful i gul

Ganska ofta blir jag ganska dålig på kort. Ibland blir jag direkt ful och så kan det hända att jag blir ruggig. Då gäller det att logga in på facebook innan någon annan gör det och tagga av bilden fort som ögat. Men så händer det ibland att man passerar gränsen för fulhet. Det har gått förbi vad som är skämmigt och genant och kvar finns bara en helt otroligt otäck bild som man inte annat än kan skratta så tårarna forsar ner över kinderna åt. Då är det bara att visa opp ett. Igår skrev jag att det gjordes bort på scen i göteborg. Idag fick jag se bevis på  det. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det inte är såhär som jag ser ut.

En helg på en buss

Igår hoppade jag på en buss som efter sju timmar hade tagit mig till göteborg. Där dansades och kramades det och chipsen pressades in i alla käftar. Och så gjordes det borts lite på scen och så kördes det sumobrottning på det. Sen var det bara att bestiga bussen igen och åka tillbaka till huvudstaden. Nu är det söndagkväll och jag är trött som aldrig förr och har inte tidigare ogillat distans och långsamma tåg så mycket som nu.

Och så var jag tillbaka igen

Hej! Jag har haft en liten paus från Oh Susie. Vad jag har gjort istället under de dagarna får ni se en annan gång, när min dator inte känner att det är skitsegt att ladda upp bilder och internet tycker att det där med att ladda sidor inte behöver gå särskilt snabbt. Men det jag kan berätta för er nu är att jag idag gav hemmafrun i mig en liten present. En kärleksgåva sådär mitt i veckan. En superspray fick hänga med hem från affären idag och oj vad rent det är hemma hos mig! Mitt badkar lyser som aldrig förr och jag tror att det är mer skadligt att bada nu är igår. Lite smuts gör inte huden röd och irriterad, men spray, som jag var tvungen att dra på mig plasthandskar vid användning för efter sveda och röda sår kan göra den mest fetthaltiga huden söndertorkad. Nu är mitt badrum och mitt ytterdörrshandtag alldeles skinande rent och jag kommer aldrig mer få en bakterie i mitt hem. Inte för att jag nödvändigtvis kommer att använda den igen, men för att ett smutskorn förmodligen får varningsvibbar på kilometers avstånd vid en spray. Åh vad jag är kär!

Besatt

Jag har hemtenta nu. Den ska vara mellan fem och tio sidor lång och inlämnad på måndag kväll. Jag har skrivit en halv sida nu. Detta har aldrig hänt förut, någonsin! Jag, fröken göra allt i sista sekund, har påbörjat en tenta hela fyra dagar innan den ska in! Jag kommer alltså ha, håll i er nu, helgen ledig om allt går som planerat. Och inte nog med att jag är en sådan superstudent så har jag dessutom haft sån tentaångest att jag har fått hallen renstädad (nu är det 29 par skor kvar, vilket betyder att ca 29 par blev inskickade på vinden idag, men det är en helt annan historia som kommer ånga svek och seperationsångest), tvättid bokad, kroppen rastad i joggingspåret och telefonen lagad av reparatör efter ett halvårs trasighet och fransar. Jag är inte klok. Men rackarns redig och effektiv!

Pepp som blev depp

I över ett dygn har jag peppat inför den här tidpunkten. Idag, nu alldeles snart, så ska jag för första gången på tre veckor (för mycket sjuka som har legat i vägen) snöra på mig springskorna och ta mig ut på tur. Självklart så börjar det just därför att pissregna nu. Och självklart, just därför, har jag börjat mensa och sura nu. Den enda slutsatsen jag kan dra är att jag är skitkass på att planera.

Kontraster som smakar fint

Jag ligger just nu på min säng och tittar på biggest loser samtidigt som jag balanserar en ask chokladpraliner på magen. Som jag trivs!

RSS 2.0