Glassigt värre

Det bästa som finns tycker jag är saker som borde vara onyttiga men som istället är goda och väldigt bra att pilla i sig. Som nyttig glass. Jag vet, jag hör själv hur det låter. Nu tänker ni säkert att "jaja, nu försöker den där hjortskan allt att lura både sig själv och oss med något som inte finns. Allt för att hitta en ursäkt att få äta glass i stora lass." Men nu har ni fel, för det finns! Och här får ni mitt allra bästa recept på efterrätten varje dag i veckan!
Börja med att stoppa in en banan eller två i frysen. Vi körde med en och jag hade allt önskat mig lite mer. När den är alldeles kall och hård är det bara att skala och kasta ner i en skål. Mixerstava bananen tills den har förvandlats till en slät massa. Tillsätt då kakao, så mycket som ni själva vill. Voala, chokladbananglass!
Skölj av mixerstaven och skålen och släng nu ner ett gäng frysta jordgubbar eller hallon. Eller både och. (Köper man frysta euro shopper-jordgubbar blir det inte bara gott utan även billigt, tips tips!). Mixerstava tills det blir slätt. Ett litet krux är att jordisarna kan bli alldeles sjövilda när man börjar mosa dem så det kan vara bra med en hög skål eller att lägga en handduk på toppen tills det inte längre finns några hela gubbar. När det är slätt kan man blanda i en kiwi om man känner för det eller någon matsked turkisk yoghurt. Det blir väldigt krämigt och gott. Mixa lite mer. Lägg sedan upp i skålar och njut av helt socker- och tillsatsfri glass. Och så himmelskt god! Är du en strösselperson? Kör på lite kokosflingor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0