Den nya staden med den nya tiden

När gick i grundskolan gick jag till skolan varje dag förutom när jag tog cykeln. Varje dag, sommar, vinter, regn och sol så knatades det till skolan. Och jag var så avundsjuk på de vuxna hemma som bara behövde gå halva vägen, mål tunnelbanan som tog dem, och så småningom även mig, till skolan och jobb. Nu, när jag har tagit mig fram med hjälp av kommunaltrafiken i nästan tio år är jag galet trött på det. Förra måndagen började jag i en ny skola i en ny stad. För första gången sedan tonårsben osäkert staplade sig till skolan i nyköpta klackar så strosar jag nu varje morgon genom den nya staden som luktar vår och bortsmält snö upp till skolan som kör med akademisk kvart. Jag har bestämt att jag ska bo här i ett halvår. Jag kommer stanna i minst fem till. Och så en akademisk termin på det.

Tjuvlyssnare

Hej, jag har tagit en liten paus och fokuserat på att fira jul. Nu har jag sovit tolv timmar per natt och börjar bli utvilad och skrivsugen igen. Speciellt när jag tjuvlyssnat på konsum och måste dela med mig av det sagda.
En kvinna och man står och pratar om sina djur. Han är lite lustig och hon är en artig kassörska. Hon berättar att hon både har hundar och katter. I somras hade hon hela fyra katter berättar hon för mannen, men tyvärr var hon tvungen att avliva en.
- Men katter är inte så sociala, säger mannen. Då gillar jag bättre hundar.
- Mina katter är väldigt sociala, svarar kvinnan bestämt, varpå mannen lägger kommentaren:
- Men en är ju död.

RSS 2.0