Den nya staden med den nya tiden

När gick i grundskolan gick jag till skolan varje dag förutom när jag tog cykeln. Varje dag, sommar, vinter, regn och sol så knatades det till skolan. Och jag var så avundsjuk på de vuxna hemma som bara behövde gå halva vägen, mål tunnelbanan som tog dem, och så småningom även mig, till skolan och jobb. Nu, när jag har tagit mig fram med hjälp av kommunaltrafiken i nästan tio år är jag galet trött på det. Förra måndagen började jag i en ny skola i en ny stad. För första gången sedan tonårsben osäkert staplade sig till skolan i nyköpta klackar så strosar jag nu varje morgon genom den nya staden som luktar vår och bortsmält snö upp till skolan som kör med akademisk kvart. Jag har bestämt att jag ska bo här i ett halvår. Jag kommer stanna i minst fem till. Och så en akademisk termin på det.

Kommentarer
Postat av: MH

Hej! min första kommentar på din blogg (inte alls för att jag vill att du ska göra diito på min..). Tack för fantastisk god rotmos! Och du, hur länge tänker du stanna härnere förresten?

2011-01-26 @ 19:07:20
Postat av: L

oh no she won't

2011-02-09 @ 20:13:45
Postat av: Bobo

"När gick i grundskolan gick jag till skolan varje dag förutom när jag tog cykeln"

Ska det tolkas som att det bara var de dagar du tog cykeln som du skolkade, eller betyder det att du gick till skolan alla dagar varje termin utom den dag då du snodde en cykel. Jag har glömt hur det var.

2011-02-18 @ 18:01:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0