Vårbete

I Stockholm är det vår och alla ystra systrar har varit på grönbete hos mormor och morfar. Där var det hopptävling och mormor var snäll och agerade hinder tillsammans med en kratta.
Stella var först ut och gjorde en stark öppning.
Men Klara kom inte långt efter och även hon flög över hindrena.
Stellla var lite skeptisk om Klara verkligen körde ärligt spel så hon ställde sig för att vakta.
Hon litade inte heller fullt på stora storasyster, och det kan man ju förstå, med den stilen.
Maja hoppade som värsta Stefan Holm med fladdrande byxben som bar henne som vingar. Sen gav hon upp.
Mormor var fin och snäll och tålmodig. Som mormor är!
Finalen stod tillsut mellan Klara den Klumpiga och Amanda den Akrobatiska.
Och här har ni segerskuttarn.
Och nu är det dags för mig att åka hem.

En kyckling och en vattenmelon. Och så X2000.

Jag sitter på snabbtåget på väg mot Stockholm och påsklov. Idag har jag pillat i mig åksjuketabletter så jag mår bra och är glad. Tänkte därför passa på att recensera nya ramlösa vattenmelon. God med en frisk smak av parfym. Inte uppe i smultronklassen men inte lika mycket bottenskrap som rabarber.
Men det önskar jag Glad Påsk och passar på att visa min nya helt flippade tröja som jag gav mig själv i påskäggsprecent idag. Puss från kycklingen!

Glassigt värre

Det bästa som finns tycker jag är saker som borde vara onyttiga men som istället är goda och väldigt bra att pilla i sig. Som nyttig glass. Jag vet, jag hör själv hur det låter. Nu tänker ni säkert att "jaja, nu försöker den där hjortskan allt att lura både sig själv och oss med något som inte finns. Allt för att hitta en ursäkt att få äta glass i stora lass." Men nu har ni fel, för det finns! Och här får ni mitt allra bästa recept på efterrätten varje dag i veckan!
Börja med att stoppa in en banan eller två i frysen. Vi körde med en och jag hade allt önskat mig lite mer. När den är alldeles kall och hård är det bara att skala och kasta ner i en skål. Mixerstava bananen tills den har förvandlats till en slät massa. Tillsätt då kakao, så mycket som ni själva vill. Voala, chokladbananglass!
Skölj av mixerstaven och skålen och släng nu ner ett gäng frysta jordgubbar eller hallon. Eller både och. (Köper man frysta euro shopper-jordgubbar blir det inte bara gott utan även billigt, tips tips!). Mixerstava tills det blir slätt. Ett litet krux är att jordisarna kan bli alldeles sjövilda när man börjar mosa dem så det kan vara bra med en hög skål eller att lägga en handduk på toppen tills det inte längre finns några hela gubbar. När det är slätt kan man blanda i en kiwi om man känner för det eller någon matsked turkisk yoghurt. Det blir väldigt krämigt och gott. Mixa lite mer. Lägg sedan upp i skålar och njut av helt socker- och tillsatsfri glass. Och så himmelskt god! Är du en strösselperson? Kör på lite kokosflingor.

Vackra väder välkommen!

Idag har jag suttit på balkongen i bara linne och pluggat. Jag hade först på mig en långärmad över med den fick åka av ögonabums för den började att lukta svett. Det var för varmt. Idag fläktade vinden. Den var inte kall och huttrig utan välkomnande och skön. Idag är jag väldigt glad för att jag bor i Lund. Nu ska jag ut på grillkalas i park men jag tänker köpa mig en glass att äta istället. Glad sommar!

Hurra!

Idag gjorde jag årets första rabarberpaj på färsk rabarber. Ville bara säga det. Och grattis kära fröken Em som fyller den gyllene åldern idag! Hurra till dig och din Viktor, som också fyller samma just idag! Hipp hipp!

RSS 2.0