Smutsig eller jobbig?

Jag har ett problem. Den perfekta väskan i den perfekta storleken behöver mamma när hon åker till paris, och eftersom det är mammas väska så ska hon ha den. Nu står jag med två, båda dåliga, alternativ till tre veckors bilande i USA. Endera den gigantiska väskan som får plats med alla kläder men inte ryms i bilen eller den pyttelilla som passar under en weekend men där ett par klackskor ockuperar halva utrymmet. Vem vill jag vara- den snygga tjejen som gör att vi måste hyra en gigantisk bil eller den svettluktande bruden som alltid går runt i skitiga kläder?

Redo att vara snygg!

Imorgon åker jag till USA, landet ytlig. Jag förberedde mig inatt genom att vaxa benen, färga fransarna och ögonbrynen. Nu är jag redo! Puss!

Sista dagarna i Skåne och första dagarna på sommarlovet

Den här veckan blev det sommarlov. Den sista tentan skickades in och sen var det bara att njuta av den sista tiden som skånejänta. Det görs bäst på cykel.
En kväll bar det av till klippbad. Det var motvind och jag trampade på som bara den. Då krävs det en paus.
Det tyckte hästarna också.
Dagen efter började den stora flyttstädningen och nerpackandet av ALLT.
Det var fruktansvärt tråkigt och tungt.
Så vi bestämde oss för en ny cykeltur till havet.
''
Där fick vi jordgubbar, körsbär och kvällssol.
Det var himla mysigt. Det luktade gotland och jag låtsades att det var högsommar och jag låg på bästa stranden och att pappa och Maja just var i gång med att planera vad vi skulle grilla till middag.
Sen tröttnade vi på att ligga still och började fota havet. Och mig.
Sen var det dags att åka hem igen.
Idag var det min sista skånedag och vi struntade helt i pack och städ och åkte istället ut till havet tidigt. I Bjärred finns Sveriges längsta badbrygga och den knatade vi ut på.
Jag trodde att det skulle vara dökallt i vattnet. Havet och i början på juni..
Men det visade sig vara alldeles fantastiskt skönt!
Så bra att jag kunde simma under vattnet och leka sjöjungfru i säkert en kvart!
Sen var det bara att packa ihop..
och tacka..
för den här tiden!
Hejdå skåne!

Tack och hej!

Jag sitter och skriver på min sista hemtenta här i Lund. I slutet av veckan går flyttlasset tillbaka till Stockholm och jag får återförenas på tunnelbana och vatten runt knuten. Det är strålande sol här. Så varmt att jag sitter i bikini och små shorts (inne, det är alldeles för varmt ute om man ska plugga) och jag längtar bara efter att få ligga på en strand med en bok och bruna ben. Jag känner att jag har gjort den här terminen nu. Jag kommer hem!

Down under har flyttat norr ut

Jag som trodde att jag var valon med bra gener..

RSS 2.0